созревание
11созревание — brendimas statusas T sritis chemija apibrėžtis Savaiminis medžiagos savybių kitimas per tam tikrą laiką. atitikmenys: angl. maturation rus. созревание …
12созревание — brendimas statusas T sritis švietimas apibrėžtis Įgimtų, paveldėtų ir įgytų asmenybės savybių vystymasis, kol pasiekia brandos lygį. Brendimas yra auginimo, auklėjimo, mokymo, lavinimo, formavimo, arba brandinimo padarinys. atitikmenys: angl.… …
13созревание — brendimas statusas T sritis Kūno kultūra ir sportas apibrėžtis Vyksmas, kurio metu žmogus įgyja suaugusiojo statusą. atitikmenys: angl. maturation vok. Reifen, n; Reifung, f rus. созревание …
14созревание — brendimas statusas T sritis Kūno kultūra ir sportas apibrėžtis Įgimtų, paveldėtų ir įgytų asmenybės savybių raida sambrandos kryptimi. atitikmenys: angl. maturation vok. Reifen, n; Reifung, f rus. созревание …
15созревание — subrendimas statusas T sritis augalininkystė apibrėžtis Baigiamoji aukštesniųjų augalų vaisingumo fazė. atitikmenys: angl. maturity rus. зрелость; созревание; спелость …
Žemės ūkio augalų selekcijos ir sėklininkystės terminų žodynas
16созревание — nokimas statusas T sritis augalininkystė apibrėžtis Paskutinis augalo vaisiaus brendimo tarpsnis. atitikmenys: angl. ripening rus. созревание …
Žemės ūkio augalų selekcijos ir sėklininkystės terminų žodynas
17СОЗРЕВАНИЕ ПЛОДОВ — совокупность морфол., биохимич. и физиол. изменений в плодах растений, в результате к рых семена становятся полноценными зачатками новых растений. С. п. начинается после отцветания и заканчивается иногда после съёма плодов (напр., у томата). В… …
18Созревание консервов (пресервов) из морепродуктов — Созревание консервов [пресервов] из морепродуктов: биохимические и физико химические процессы, происходящие в течение определенного срока, в результате которых улучшается консистенция, вкус и запах консервов [пресервов] из морепродуктов...… …
19Созревание консервов (пресервов) из рыбы — Созревание консервов [пресервов] из рыбы: биохимические и физико химические процессы, происходящие в течение определенного срока, в результате которых улучшается консистенция, вкус и запах консервов [пресервов] из рыбы... Источник: КОНСЕРВЫ ,… …
20Созревание пива — Созревание пива: удаление или преобразование специфических ароматических веществ молодого пива, выделение белково дубильных соединений, осаждение дрожжей и взвесей, протекающее при дображивании пива... Источник: Продукты пивоварения . Термины и… …